Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Akevitt til biff

En bra Bordeaux er selvsagt ikke å forakte - men hva med akevitt til biffen? Det får du i Trondheim.

Rett før jul 2008 var vi i Trondheim på et lite oppdrag. Utpå ettermiddagen var magen tom, og vi la turen innom Restauranthuset Carl Johan - som også inneholder Erich Christians Skjenkestue, blant akevittvennerbedre kjent under navnet Norsk Aquavit Bar No.1.

Desember er nok en dårlig tid for spontane restaurantbesøk, og meldingen var at det dessverre var smekkfullt i restauranten. En liten matbit skulle det likevel bli (det var nok medlemskortet i NAV som gjorde utslaget...), og vi ble henvist til et koselig hjørne inne i akevittbaren.

De tre gjestene studerte spisekartet lenge og vel, og falt etter hvert ned på to biff og en lutefisk. Akevitt til lutefisk er jo ikke så helt uvanlig, men Lisbeth Stendahl hadde et litt «uvanlig» forslag. Vanligvis er det Gammel Opland eller Norsk Lutefisk Aquavit som anbefales, men Lisbeth syntes at lutefiskelskeren skulle teste Fjøllmat Akevitt - noe som faktisk var et fortreffelig forslag.

Blodig biff
Men så var det denne biffen (som ble bestilt medium stekt). Var det så at det gikk an å drikke akevitt her også? Lisbeth var ganske sikker på dette, og foreslo God Gamal Smaladram. Akevitt tilpasset pinnekjøtt og smalahove til biff? Ja, faktisk. Igen et fortreffelig forslag - som med dette bringes videre.

Også en takk til Lisbeth Stendahl og Norsk Aquavit Bar No. 1 for god servering og «ortodokse» akevittforslag. Flere forslag mottas med takk! tilbake