Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

NAV til Frankrike

NAVs første etablering utenlands er et faktum. 15. oktober 2008 ble NAV Cote d'Azur formelt etablert under et møte i Den norske Klubben på Cote d'Azur. Et 80-talls medlemmer deltok på klubbens norske aften der NAVs president, Anne-Lise Mellbye, på en førsteklasses måte kåserte om «Matopplevelser og gyldne øyeblikk» for et meget interessert publikum.

 Kåseriet ble etterfulgt av en rekke smaksprøver på ulike varianter av de edle akevittdråper. Det ble registrert mange aha-opplevelser hos et publikum der mange kanskje var bedre kjent med cognac, armagnac og calvados. Men de mange nye akevittsmakene falt i meget god jord og det er liten tvil om at tax-free utsalget på Gardermoen vil øke sitt akevittsalg i tiden fremover.

Etablering av ny region
Så var det duket for den formelle etableringen av NAVs første utenlandsavdeling. Visepresident Hans Chr. Bangsmoen, som selv tilbringer en del tid i området, ledet denne delen av programmet, og en rekke nye og entusiastiske medlemmer av NAV klappet inn følgende presidentskap:
Ingar Andresen, president, Henning Knutsen, Grete Roede og Lars Storvestre med Hans Chr. Bangsmoen som rådgiver og kontaktpunkt i NAV sentralt.
   Kvelden ble avsluttet med får-i-kål som dyktige medlemmer av klubben hadde forberedt. Mange hadde tatt med sin kvote akevitt for at fårikålen virkelig skulle nytes.
   Det nyvalgte presidentskap har allerede lansert en rekke ideer om aktiviteter og starter umiddelbart opp med en vervekampanje blant nordmenn i det sydlige Frankrike. Mange oppholder seg der store deler av året og ønsker å opprettholde en del tradisjoner hva angår norsk mat og drikkekultur – ikke minst nærkontakt med norsk fatmodnet akevitt.
   Presidentskapet er opptatt av å spre det glade akevittbuskap også i andre deler av Europa. Både Sverige, Danmark, England og Spania har vært nevnt. Det viktige med slike etableringer er at vi må ha noen skikkelige ildsjeler til å dra det hele i gang. Er det noen som føler seg kallet eller kjenner noen som kan tenkes å engasjere seg? Ta i så fall kontakt med NAV.

Bildene:
* Rundt 80 nordmenn i utlendighet var med på etableringen av NAV Cote d'Azur.
* Henning Knutsen, hotell- og reiselivsmann fra Beitostølen, er en av initiativtakerne og medlem av det nyvalgte presidentsakpet på Rivieraen.
(Foto: Johan Mellbye)


 tilbake