Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Juleakevitt 2008

I år har Gilde JuleAquavit 20-årsjubileum, og i god tradisjon inneholder også årets resept akevitt fra tidligere årganger.

Som kjent er juleakevitten den eneste akevitten i Norge med årgangsbetegnelse, og hvor resept og design varierer fra år til år. Gilde JuleAquavit kom på markedet for første gang i 1988, og ble umiddelbart en suksess. mens den tidligere bare var å få kjøpt ved juletider, er den nå å finne i hyllene store deler av året og  den er en av de mestselgende akevittene i Norge.

Gilde JuleAquavit har som regel ligget på fat fra 12 til 16 måneder. Det som ikke selges ett år, går tilbake på fat til videre modning før den går inn i neste års blanding. Det blir også alltid holdt igjen en viss mengde av årets ferdigmodnete akevitt som utgjør en stamme i neste års akevitt. På denne måten sikres kontinuiteten - og i årets utgave er det derfor innslag av de 20 forutgående årgangene av Gilde JuleAquavit.

Gilde JuleAquavit 2008 er spesielt utviklet for å passe til tradisjonell norsk julemat som svinestek, pinnekjøtt og ribbe. Akevitten er bygget opp rundt mange av de kjente akevittkrydderne som karve, koriander, anis, fennikel, stjerneanis, kvann, paradiskorn, fiolrot med flere. Akevitten var det første året svært kraftig krydret og hadde en alkoholstyrke på 42,5 prosent. Dette kombinert med modning på relativt nye sherryfat ga svært mye smak og kraft til akevitten. Siden er alkoholstyrken redusert til 40 volumprosent, noe som ofte må til for å hamle opp med de kraftigste julerettene.

Årets utgave er i følge produsenten en smaksrik og velkomponert akevitt, som egner seg utmerket til tradisjonell julemat. Den bør selvfølgelig serveres romtemperert.


 tilbake