Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Forsommerlig treff på Lyngørporten

Fredag 30. mai 2008 var det duket for akevittreff på Lyngørporten Resort. Her er et lite referat fra arrangementet.

Tekst og foto: Einar Eike

De fleste ankom Lyngørporten på fredag kveld i nydelig sommerlig vær. Etter innsjekking og nødvendige forberedelser samlet vi oss til en aperitiff før kveldens kulinariske opplevelse som besto av tapasbuffet med fisk og skalldyr. Under måltidet fortalte Leif Sell historien om Møkkalasset fyr og hvordan dette fyret fikk sitt spesielle navn.
   Etter endt måltid benyttet vi tiden til hyggelig samvær resten av kvelden med base i Velferden Bar på anlegget.

Båttur
Etter frokost på lørdag 31. mai ble det båttur med M/S Lyngholmen. Turen gikk gjennom Lyngør og videre i skipsleia vestover forbi Askerøya, gjennom Hagefjorden, rundt Sandøya og tilbake til Lyngørporten via diverse små avstikkere. Det ble en meget vellykket tur i sommerlig vær med servering av Lyngørporten berømte fiskesuppe med tilbehør. Det ble dessverre ikke tid til å prøve fiskelykken. På plussiden ble det heller ikke registret noen form for sjøsyke blant gjestene.
   På ettermiddagen ble det holdt foredrag med smaksprøver i akevittens tegn, og det ble en meget interessant seanse som ble arrangert av Ivan Abrehamsen fra Arcus på oppdrag av NAV «Møkkalasset».
   På kvelden samlet vi oss igjen til en aperitiff før vi gikk til bords for å innta en tre retters gourmetmiddag med tilbør som akevitt og øl. Etter bespisningen samlet vi oss igjen med base i Velferden bar samt i barens utområde denne fine sommerkvelden og med dans til levende musikk i baren.
   På søndag ble det servert brunsj før deltakerne pakket sakene og dro hver til sitt med mange hyggelige minner fra en vellykket sommerlig samling på Lyngørporten Resort på Gjeving disse vakre vårdagene 2008.


 tilbake