Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

15. Femte i Andre Bar, Bergen

Varg Veums tilholdssted i Bergen ble akevittautorisert 1. september 2008. Samtidig ble seksårsdagen for lanseringen av Bergens Aquavit 1818 feiret. Det hele skjedde på Femte i Andre Bar.

Den 1. september hadde NAV Bergenhus gleden av å være med på autorisasjonen av Femte i Andre Bar. Dette er noe som styret i NAV Bergenhus lenge har hatt på agendaen, men et motargument har vært at en ikke har hatt matservering.
   Grunnen til at NAV Bergenhus mente Femte i Andre Bar fortjente fatstussen, er at dette er en bar som har et veldig stort utvalg av akevitter - samtidig med at personalet virkelig kan akevitt.
   Her er innehaver Hans Bru i en særklasse, og han er da også medlem av Directionen for Selskabet til BergensAquavitens Fremme som i sin tid fikk den gamle oppskriften og historien rundt Bergensakevitten fram i lyset.
   På veggen har Femte i Andre Bar ti datoer i året de mener folk uansett bør avlegge et besøk, og tre av datoene er akevittmarkeringer: 13. april - Akevittens dag, 1. september - bergensakevittens dag og 10. november - stiftelsesdagen for NAV Bergenhus.
   NAV Bergenhus valgte å samkjøre autorisasjonen med Bergensakevittens dag. I den anledning hadde Femte i Andre Bar invitert byens bartendere til en liten miksekonkurranse. De skulle lage en drink hvor Bergensakevitten måtte være en hovedbestanddel, og drinken skulle bære navnet Bergenser.
   11 bartendere møtte frem og vinneren ble Hanne Borgessen (Femte i Andre Bar). I følge visepresident i NAV (og for anledningen jurymedlem) Hans Christian Bangsmoen, var hun en klar vinner. 

Bildene:
Visepresident i NAV, Hans Christian Bangsmoen og Hans Bru, innehaver av Femte i Andre Bar.
Drinkmiksevinner Hanne Borgessen.

Bergenser 
4 cl Bergens Aquavit 1818
2 cl Dom Benedictine
1 cl ferskpresset sitronjuice
Ingefærøl

Pyntes med twist av sitronskall

Femte i Andre Bar
Strandkaien 2
5013 Bergen
www.femteiandre.no
Tlf. 55 59 33 00


 tilbake