Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Markedsfører norsk musikk med akevitt

På den årlige musikkmessen i Frankfurt stiller det norske notefolket med fellesstand, og musikkinteresserte strømmer til for å finne det siste innen norske noter - godt fulgt av akevitt og spekemat.

Tekst: Lars Ole Ørjasæter

Uka før påske arrangeres den årlige Musik Messe i Frankfurt, Tyskland. Hit valfarter gammel som ung - rundt 110.000 i tallet - for å få med de siste nyhetene innen gitarer, slagverk, tangentinstrumenter - og noter.

I en av de mer «rolige» hallene finner vi den norske fellesstanden der Cantando Musikkforlag, Lyche Musikforlag, Musikk-Huset, Music Information Centre Norway, Norsk Musikforlag og Norsk Noteservice har slått seg sammen for å markedsføre norsk musikk i noteform til resten av verden.

- Det har etter hvert blitt tradisjon å traktere de besøkenede med Linie Aquavit og fenalår, forteller Eva Kristin Kjæreng i Norsk Noterservice. Alkoholholdig traktement på messer er ikke lov i gamlelandet, men i Tyskland er det helt greit. Derfor strømmer amerikanere, nederlendere, østerrikere, tyskere (samt en og annen forvillet nordmann) til Stand 60 i Hall 3.1 for å slå av en noteprat med de norske forlagene.

- Vi åpner «serveringen» en times tid før messen stenger både onsdag og fredag, og det virker som om informasjonen om helnorsk traktement har spredd seg. Standen er i alle fall full av folk - som også er interessert i noter, sier Kjæreng.

Bildene:
* Eva Kristin Kjæreng slår et slag for norsk akevitt på musikkmessen i Tyskland.

* Det var folksomt hos de norske musikkforlagene, og flere strømmet til i løpet av timen med servering av norsk tradisjonsmat og -drikke.

Foto: Lars Ole Ørjasæter  


 tilbake