Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Sterk start på julebordet

Ha akevitt i drinken - det blir en uslåelig kombinasjon av smak, styrke og fylde! Linie Elderflower ble første gang presentert under årets Linie Award og er nå ukens drink på www.aperitif.no

Tekst: Gaute Gusrud
Foto: Arcus og Lars Ole Ørjasæter
Oppskrift: Jesper Lind, InternasjonalenDet er ikke til å stikke under stol - vi elsker vårt kjære livets vann, akevitten. Her i Norge er det den fatmodnede akevitten vi setter størst pris på, og de linjeakevittene er i en særstilling. Det er i år 200 år siden denne typen akevitt ved en tilfeldighet ble til.

For ihuga akevittelskere finnes det i dag et vell av forskjellige typer å velge mellom, men frem til nå har det ikke eksistert egne glass for fatmodnet akevitt. Denne utfordringen har glassprodusenten Riedel gjort noe med - les mer her eller her.

Mange bartendere elsker også den fyldige, krydrete smaken i akevitten som en base for en rekke flotte cocktailer. En av hovestadens mest profilerte bartendere, Jesper Lind fra Internasjonalen, tok utfordringen under årets Linie Award og nedenfor finner du oppskriften på det som kanskje blir den neste store klassiske longdrinken.

Det finnes utrolig mange akevitter å velge mellom, men hvilke er de beste? Se Apéritifs store akevittest her.

Linie Elderflower
Ingredienser:
4 cl Linie Aquavit
Juice fra en lime
Noen dråper Angostura Bitters
Søbogaard hylleblomst

Fremgangsmåte: Fyll et highballglass med isbiter. Ha i noen dråper Angostura, akevitt og limejuice. Topp opp med den økologiske hylleblomstdrikken fra Søbogaard og pynt med en skive lime.


 tilbake