Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Epledilldall med dillakevitt

Radaktør Aase Jacobsen i fagbladet Apéritif har her samlet essensen av Norge i en cocktail der akevitt er en viktig ingrediens.

Tekst: Gaute Gusrud
Foto: Marte Garmann Johnsen
Oppskrift: Aase Jacobsen


Akevitt var for meg i mange år forbeholdt middagsbordet, gjerne servert tyktflytende fra den isbelagte flasken som kom rett fra fryseren, og alltid i store mengder rundt jul. Den tiden er heldigvis forbi, og i dag nyter jeg akevitt til alle årstider, med eller uten mat.

Men har du tenkt på at akevitt faktisk er en meget bra base for drinker også? Den kanskje mest kjente av akevittdrinkene er den norske versjonen av verdens mest populære drink - Long Island Iced Tea - eller Langøyene Iste som den kalles når du bytter ut tequila med akevitt.

Vi er heldige, for det finnes en rekke flotte akevitter på markedet her i Norge - her har vi benyttet en dillakevitt sammen med førsteklasses eplesaft til å lage denne forfriskende cocktailen. Nå er det heldigvis blitt lettere å få kjøpt skikkelig god eplesaft basert på norske epler i butikkene, og har du først begynt å bruke dette går du aldri tilbake til noe annet. Dette er virkelig smaken av Norge!

Epledilldall
Ingredienser:
4 cl dillakevitt (eller vodka)
4 cl veldig god eplesaft, gjerne av gravenstein
1 ts sukker
1 cl sitronsaft
Evt 1 topp av frisk dill hvis du bruker vodka

Fremgangsmåte: Ha alle ingrediensene i en shaker med is. Rist kraftig. Sil over i et avkjølt cocktailglass. Pynt med en dilltopp. Denne drinken smaker ekstra godt når du bruker virkelig god eplesaft. Men siden slik juice er grumsete, vil også drinken bli det. Hvis du ønsker en klar drink, kan du godt bruke annen eplejuice – men smaken blir ikke like god. Hvis du er skeptisk til dillsmaken eller vil dempe den, kan du velge vodka og bare shake (riste sammen) dillen sammen med de andre ingrediensene.

Tekst og bilde er gjengitt med tillatelse fra rettighetshaverne. Se også her


 tilbake