Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Fantastisk akekveld på Krageberg

34 personer opplevde en fantastisk måneskinnskveld på Krageberg gård på Biri fredag 2. februar da NAV Oppland arrangerte akekveld. Fullmånen lyste opp landskapet «are sia ta Mjøsa» og det var nesten som dagslys.

Det gikk susende på akebrett nedover bratte jorder på Krageberg med fin og kald snø. Det ble kappkjørt to og to, og til slutt akte flere sammen i tog. Det gikk så løssnøen sprutet omkring deltakerne. Noen syntes akinga ble litt røff og fant dirkete linje ned til gapehukene!
 
I gapehukene ble det servert akevitt av blank variant, litt kvass for anledningen, og kaffe som ble kokt over åpen varme. Deretter inntok vi sauefjøset for neste servering. Med god matlyst og høy stemning gikk vi til bords. Kirsten åpnet måltidet med velkomsttale og bekreftet at Simers var starten og at det neste ville bli Gammel Opland og Gammel Reserve. Med godt drikke og mat med utsøkte ingredienser fra naturen, denne gang elg og multer, fikk vi oppleve et herlig måltid.
 
Med spontane innslag og mange gode historier økte stemningen, og alle fikk god kontakt med hverandre. Vi koste oss utover kvelden med trekkspillmusikk, sang og dans. Takk til Bjørn Skoglund for god trekkspillmusikk. Med deltakere fra Grua i sør, Lillehammer i nord og Brumunddal i øst, fikk festen virkelig preg av et fylkesmøte! Med fest midt i regionen håper vi på flere deltakere et annet år – dersom vi fortsetter med dette glimrende arrangementet. NAV Oppland vil takke vertskapet Krageberg for et hyggelig arrangement med gode historier, rikelig og velsmakende mat. Dette er et arrangementet dere kan være stolte av.


 tilbake