Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Nordkyn Regionforening av NAV stiftet

Den nordligste regionforeningen i NAV, Nordkyn regionforening, ble stiftet om bord på hurtigruta MS «Midnatsol» lørdag 30.juli 2005. Dette utgjorde også første arrangementet i regi av regionforeningen.

Etter en aktiv vervekampanje har vi allerede oppnådd et medlemstall på over 60 personer og det er respektabelt med et innbyggertall i regionen vel 2500 innbyggere. Hele 41 av disse var med på turen som startet med buss fra Mehamn til Kjøllefjord. Været var friskt, og ombord på bussen var det utdeling av akevitt og sjøsyketabletter for å roe nervene til landkrabber og andre sjøsvake.
 
Ved ankomst Kjøllefjord var det fortsatt god tid til avgang med MS «Midnatsol», så det ble tid for en stopp på hotellet. Da bussen skulle kjøre videre til hurtigrutekaia, manglet en person, men han ankom hurtigrutekaia til fots i god tid før avgang. Hurtigruta MS «Midnatsol» var på forhånd godt informert om vårt arrangement og alt var klappert og klart da vi ankom båten. Vi fant veien til salongen på dekk 9, som for anledningen var reservert for Nordkyn Regionforening av NAV. Baren på dekk 9 var også åpen, og hadde selvfølgelig et rikt utvalg av akevitt som var gjort klar for oss.
 
Stiftelsesmøtet ble ledet av leder for interimstyret, Svein Tønnessen, med god hjelp av seremonimester i NAV, Ingvar Hage. Vedtekter for Nordkyn Regionforening ble vedtatt og styre ble valgt. Som gave fra NAV overrakte Ingvar Hage ei flaske med Skibladner akevitt 2002, og han overbrakte hilsen fra presidenten i NAV, Anne-Lise Melbye. Nordkyn Regionforening av NAV er den 8. regionforeningen som er stiftet, og fikk i spesielt oppdrag å ha oppsyn med MS «Midnatsol» som er akevittautorisert av NAV.
 
Da MS «Midnatsol» nærmet seg passering av Nordkyn, som er Europas nordligste fastland, gikk forsamlingen ut på dekk for en felles skål. Ved passering av Nordkyn senket båten farten og markerte ved tre signaler i fløyta at Nordkyn Regionforening av NAV var stiftet. Ved ankomst Mehamn gikk forsamlingen i land. Arrangementet fortsatte på hotellet i Mehamn, hvor ytterligere fire deltakere sluttet seg til. Her ble det servert boknafisk. Under middagen fortalte Nina Eilertsen om boknafisk og Birgit Nygård, Nina Sandtrøen og Anne Lotte Nygård underholdt med sang. Ellers var det allsang og taler som seg hør og bør.
 
Regionforeningen vil spesielt takke personalet på MS «Midnatsol» som virkelig hadde lagt godt til rette for oss og som til fulle viste at de tok forpliktelsen de har som akevittautorisert skip alvorlig. Det var en meget spesiell opplevelse for oss alle å stå på dekk på det nordligste punktet i hurtigruteleia med et glass med Lysholm Linie, mens båten over høyttaleranlegget gratulerer Nordkyn regionforening av NAV med stiftelsen. En stor takk rettes også til personalet ved Mehamn Arctic Hotel for nydelig mat og et rikholdig utvalg av akevitter.
 
For Nordkyn regionforening av NAV
Svein Tønnessen


 tilbake