Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

10. Bøkekroa, Larvik

Bøkekroa i Bøkeskogen i Larvik ble innlemmet i det gode selskap av NAV-autoriserte serveringssteder for norsk akevitt fredag 27. oktober 2006. Lederen i NAV Vestfold og Telemark sto for den høytidelige overrekkelsen.

Tekst: Lars Ole Ørjasæter
 
Vel åtti personer hadde benket seg rundt bordene denne kvelden i påvente av premieren på årets lutefisksesong. Det er familien Sundal som driver Bøkekroa, og Håkon Sundal åpnet med å lese høyt fra medlemsboken til Lutefiskens venner. Autorisasjon Deretter var det NAVs tur. Leder i NAV Vestfold og Telemark, Rolf Kruge Huseby, overrakte autorisasjonsdiplom som ble kontrasignert av Tommy Sundal, samt fatstuss med gravert skilt til Bøkekroa. Huseby slo fast at Bøkekroa har vært en god ambassadør for de norske akevittene i mange år, men minnet også om at en autorisasjon ikke er evigvarende. Når som helst kan det dukke opp akevittvenner for å sjekke at akevittfanen holdes høyt… Så var det klart for maten. Først ble det servert rakefisk som forrett før det alle ventet på, lutefisken, kom på bordet. Kveldens kokk, Kai Sundal, kunne fortelle at det hadde gått med 70 kilo lutefisk, og skal en dømme etter de førnøyde gjestene, var restene heller få.
 
Bildet: Det følger ansvar med en autorisasjon. NAV-leder i Vestfold og Telemark, Rolf Kruge Huseby, fortalte hva autorisasjonen innebærer. (Foto: Kristin Bjørntvedt, Østlandsposten)
 
Bøkekroa
Bøkeskogen i Larvik
Tlf. 33 18 10 53
 
 
 


 tilbake