Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

NAV Cote d'Azur legger inn årene

NAV Cote d'Azur, NAVs eneste etablering utenfor Norge, besluttet i sitt siste styremøte å avvikle virksomheten. Det var en meget tung beslutning å ta, men flere forhold bidro til denne avgjørelsen.


For det første ble virksomheten av og til sett på som en konkurrent til den norske klubben her nede, med det resultat at det ble vanskelig å finne de beste datoene for arrangementene. Videre har styret sittet siden etableringen i 2008, og med en gjennomsnittsalder nær 80 år har det vært et uttalt behov for nyrekruttering. Men de yngre er jo ikke her nede annet enn på ferie og har derfor vanskelig for å delta administrativt i vår forening. Og til slutt : Nesten alle medlemmene har tilknytning til en regionalforening i Norge og derved får de forhåpentligvis dekket sine akevittfaglige behov også i fremtiden.
   Men litt vedmodig er det jo å legge inn årene. Foreningen vår har hatt stor suksess med arrangementene fra første stund og oppslutningen på møtene har vært meget bra.
   Som foredragsholdere har vi kunnet velge på øverste hylle. Fra NAV sentralt har vi hatt besøk av Anne Lise Melbye, Hans Chr. Bangsmoen, Per Fallang og Hege Ramseng. Og i tillegg akevittstjerner som Halvor Heuch, Torkjell Berulfsen, Gotmar Rustad og Ivan Abrahamsen besøkt foreningen med spennende bidrag. Det glade akevittbudskapet er blitt spredt med stor entusiasme, og jeg tror vi har greid å omvende en og annen franskmann til å nyte vellaget norsk fatmodnet akevitt i stedet for konjakk, armagnac og calvados.
   Vi hilser til alle gode akevittvenner i Norge og kan meddele at vi skal jobbe aktivt for å få et og annet akevitt-tema på dagsorden i den norske klubben her nede i tiden fremover.
   Samtidig vil vil jeg takke de mange hyggelige og hjelpsomme medlemmene jeg har møtt iforskjellige NAV sammenhenger og håper på nye muligheter til treffes.

Med akevittvennlig hilsen
Ingar Ths. Andresen
President NAV Cote d'Azur tilbake