Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

34. Scandic Elgstua, Elverum

Scandic Elgstua på Elverum ble autorisert 5. februar 2016 i forbindelse med Norske Akevitters Venner Hedmarks årsmøte.


Scandic Elgstua autorisert som serveringssted for norsk fatmodnet akevitt under middagen etter årsmøtet. Stedet viser til et tydelig mat- og drikkekonsept som profilerer norsk mat- og drikkekultur med en bevist bruk av norske matprodukter og lokale råvarer.
   - Vi er veldig entusiastiske og stolte over å bli plukket ut. Nå skal vi videreutvikle oss innenfor bruk av akevitt i mat og i tillegg aktivt fremheve de edle dråper i Restaurant Jaktlaget. Akevitt blir fra nå av et naturlig følge i flere av våre menyer og retter, sier Nina Bogerud Caspari, hotelldirektør på Scandic Elgstua.
   Scandic Elgstua er det 34. stedet i Norge som får tildelt denne utmerkelsen. I Hedmark har serveringsstedene Scandic Ringsaker, Tingnes Spiseri og Fjetre Gård tidligere blitt autoriserte. Tildeling av diplom og fatende med gravert skilt ble høytidelig foretatt av Hans Christian Bangsmoen, visepresident i Norske Akevitters Venner.
   Tidligere samme dag arrangerte Norske Akevitters Venner Hedmark også en matfaglig workshop på Scandic Elgstua for utvalgte spisesteder i regionen som ønsker å sette fokus på norsk mat- og drikkekultur på sine menyer. Scandic Elgstua, Scandic Ringsaker, Forstmann Spisested & Catering, Restaurant Bastian og Stor-Elvdal Hotel deltok på workshopen.
   Kokk, restauratør og hotelldirektør på Røros Hotell - Mikael Forselius - ledet denne i et samspill med produktutviklingssjef og destillatør Ivan Abrahamsen fra Arcus. Her ble det fokusert på smakene fra Østerdalen med det beste av drikke, deriblant Atna øl og Rena Bryggeri i godt samspill med norsk fatmodnet akevitt.


Bilde 1: Overrekkelse av autoriseringsbeviset til hotelleier John Tømte fra Visepresident i NAV Hans Christian Bangsmoen Bilde 2: Matfaglig Workshop med Ivan Abrahamsen og Mikael Forselius Bilde 3: Mikael Forselius tilbake

Overrekkelse av autorisasjonsbevisene til hotelleier John Tømte (t.v.)fra visepresident i NAV, Hans Christian Bangsmoen.Matfaglig Workshop med Ivan Abrahamsen og Mikael Forselius.Mikael Forselius.