Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

33. Hammonds Hule, Lillehammer

Lørdag 19. desember 2015 ble Hammonds Hule/Lillehammer Bryggeri tildelt autorisasjonsbevis fra Autorisasjonskomiteen i Norske Akevitters Venner ved Hege Ramseng. Hun holdt foredrag om akevitt, det unike med norsk fatmodnet akevitt, samt fortalte om kriteriene for å bli et autorisert serveringssted for norsk, fatmodnet akevitt.


Sermonien ble gjennomført under julebordet for Norske Akvitter Venner, region Lillehammer og Omegn og aksjonærene i Lillehammer Bryggeri.
   Brennevinsfremstillingen i Norge har røtter tilbake til 1500-tallet, og det var faktisk kirkens menn som sto bak de første forsøk i destillasjonskunsten her hjemme. Man anså brennevinet for å være et legemiddel, et «aqua vitae» eller livets vann - som ga lindring og helbredelse for de fleste sykdommer.
   På Lillehammer ble spritproduksjon etablert allerede i 1847. Selskapet Lillehammer Brænderi og Bryggeri var også med på å kjøpe Holmen Destillation i Oslo. Det nye selskapet ble etablert i 1872 og navnet ble Oplandske Spritfabrikk. På Lillehammer opphørte spritproduksjonen i 1972 da brennerikjelen sprakk. Produksjonen fortsatte imidlertid hos gode samarbeidspartnere frem til 1991/92 da selskapet ble nedlagt.
   - Det føles derfor riktig at vi igjen i de samme lokalene kan løfte frem egenprodusert øl og norsk, fatmodnet akevitt i kombinasjon med lokalprodusert mat, sa daglig leder Wiggo Slåttsveen da han takket for hedersbevisningen.


 tilbake

Autorisasjonen er på plass. Fra venstre Wiggo Slåttsveen, Hege Ramseng og Frank Erik Andersen.