Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Test av julens gylne dråper

Hos NAV Brønnøysund har det blitt tradisjon å teste akevitter før jul - med et kompetent smakspanel og pressen til stede. Så også i år (for fjerde gang) der både Bergstaden juleakevitt og Arvesølvet juleakevitt oppnådde en femmer på terningen.


Testen ble foretatt i kvalifiserte omgivelser på Hildurs Urterarium med både mat og øl som følge.
   Seks akevitter var plukket ut for en ekstra sjekke i form av blindtest, og som nevnt fikk både Bergstaden juleakevitt og Arvesølvet juleakevitt en femmer på terningen. Med fire på terningen landet Gilde Juleaquavit 2015 og Lysholm Christmas Edition sammen med Brønnøysunds egen Torghatten Juleakevitt 2015. Siste flaske i rekken ble XXQ juleakevitt med en treer.

Mange tester
Det er ikke få pblikasjoner som har egne tester av det meste en kan drikke eller soise i julen, og enkelte henger ikke helt på greip. Da er det godt å vite av NAV Brønnøysund vet hvordan akevitt skal testes. Resultatet gjengitt i Brønnøysunds Avis er med andre ord til å stole på.


 tilbake

NAV Brønnøysund tester juleakevitter: Fra venstre Matti Riesto, redaktør i Brønnøysund Avis, John-Arne Warholm, medlem i Brønnøy og omegn akevittforening, Berit Rødhyll, president for Brønnøy og omegn akevittforening, Knut Saur, styremedlem i Brønnøy og omegn akevittforening, Johnny Lorentzen, eier av Lokalmatbutikken, Aina og Ronny Solbakken, drivere av Hildurs Urterarium, Nils Petter Hartviksen, kokkelærer og medlem av Sør- Helgeland Kokkelaug.