Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

32. Vega Havhotell, Vega

Lørdag 19. september 2015 ble Vega Havhotell autorisert serveringssted for norsk, fatmodnet akevitt med ordfører, rådmann og NAV Brønnøy og omegn til stede.


Autorisasjon henger høyt og blir bare gitt til et fåtall serveringssteder som holder norsk fanen for mat- og drikkekultur høyt. Et eksempel på dette er Anna og Jon Aga på Vega Havhotell - kjent blant mange akevittvenner i forbindelse med  den årlige Helgelandsutflukten der besøket på Vega Havhotell har en sentral plass.
   Autorisasjonsseremonien ble innledet av trommemarsj spilt av musikere fra Vega paradekorps. Deretter overrakte daglig leder i Norske Akevitters Venner, Lars Ole Ørjasæter, de synlige bevisene på autorisasjonen, en fatende med gravert skilt og en innramming som forteller om innholdet i autorisasjonen.
   Ordfører i Vega kommune, Andre Møller, overrakte blomster sammen med rådmann Brit Skjevling og president i Brønnøy og omegn akevittforening, Berit Rødhyll, påså at det hele gikk tiktig for seg.

Lokal mat
Senere på kvelden gikk en feststemt gjeng akevittelskere til bords for å nyte det beste av lokal mat sammen med øl og akevitt.

Les også hva som sto i Brønnøysunds Avis på nett. tilbake

Vega Havhotell ble autorisert som nr. 32 i rekken: Fra venstre Anna og Jon Aga, vertsakp på Vega Havhotell, Berit Rødhyll, president i NAV Brønnøy og omegn og Lars Ole Ørjasæter, daglig leder i Norske Akevitters Venner.